vriezer verhuizen

Hoe moet je een vriezer verhuizen?

Ben je van plan om je vriezer te verhuizen? Dit zijn een van de zwaarste objecten in je huis, het is dus belangrijk dat je deze veilig verplaatst. Hoe pak je dit aan en waar moet je op letten? Dat vertellen we je in deze blog.

De vriezer leeghalen

Maak als eerste de vriezer leeg. Je boodschappen kun je dan tijdelijk bewaren in een andere koelkast of koelbox.

Ontdooi de vriezer

Als tweede stap moet je de vriezer ontdooien. Haal de steker uit het stopcontact. Is de vriezer bevroren? Wacht vervolgens tot de vriezer is ontdooid. Je kunt het ijs eraf schrapen met een onscherp voorwerp. Vervolgens maak je de vriezer schoon met een sopje.

vriezer ontdooien

Losse onderdelen vastzetten

Maak losse onderdelen vast. Haal alle lades eruit of zet ze vast met tape. Dit voorkomt dat ze gaan schuiven en het interieur beschadigen tijdens de verhuizing. Je zet de deur vast met een spanband of plakt hem af met ducttape, zodat hij niet rammelt.

Verplaats de vriezer rechtop

Wanneer je je vriezer gaat verhuizen, zet je de vriezer altijd rechtop. Dit voorkomt dat olie uit de compressor in de koelleidingen komt en schade veroorzaakt. Zodra de vriezer op de gewenste locatie staat, sluit je het apparaat aan. Is de vriezer toch schuin verplaatst? Wacht dan nog even met het aansluiten van de vriezer. Houd hierbij ongeveer 4 tot 24 uur aan.

De vriezer beschermen tijdens vervoer

Als de vriezer eenmaal rechtop in een verhuiswagen is gemonteerd, moet deze worden vastgezet om te voorkomen dat deze tijdens het transport omkantelt. Er zijn speciale riemen en koorden die je om je meubels en apparaten vast zet tijdens transport. Gebruik een verhuisdeken om de buitenbekleding van de vriezer te beschermen tegen mogelijke schokken of krassen. Heeft u de plateauwagen niet meer nodig tijdens de verhuizing? Dan kun je tijdens het transport met de verhuiswagen de vriezer erop zetten. Dit maakt het veel gemakkelijker om het apparaat achteraf uit te laden.

Verhuis spullen nodig voor je verhuizing?

Ben je bezig met een verhuizing? Dan is het belangrijk dat je over de juiste verhuismaterialen beschikt. De verhuizing kun je helemaal zelf regelen. Je hebt hiervoor alleen de beste verhuisspullen nodig van topkwaliteit. Bij ons kun je terecht voor onder andere de volgende verhuisproducten:

Hopelijk hebben deze verhuistips je geholpen bij de verhuizing van je vriezer. Heb je vragen over verhuizen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, onze experts helpen je graag.