vraag en antwoord verhuizen

Vraag & antwoord – Voordat je gaat verhuizen

Wat zijn de belangrijkste zaken om over na te denken voordat je gaat verhuizen?

Tijdens een verhuizing zijn er veel dingen die je nodig hebt om de verhuizing soepel te laten verlopen. Hier zijn de belangrijkste:

 1. – Verhuisdozen: Je hebt een flink aantal verhuisdozen nodig om al je spullen in te verpakken en te vervoeren. Het is het beste om stevige, herbruikbare dozen te gebruiken. Gebruik onze verhuisdozen calculator om een goede inschatting te maken over hoeveel dozen je nodig hebt.
 2. – Verpakkingsmateriaal: Naast verhuisdozen heb je ook verpakkingsmateriaal nodig, zoals inpakpapier en noppenfolie. Dit materiaal zorgt ervoor dat je dierbare / breekbare spullen goed beschermd blijven tijdens de verhuizing.
 3. – Tape en verhuisstickers: Om je verhuisdozen goed te kunnen sluiten, heb je tape nodig. Daarnaast is het handig om op elke doos aan te geven wat erin zit met een verhuissticker.
 4. – Meubel -en matrasbeschermers: Om te voorkomen dat je matras en meubels beschadigen tijdens het transport, is het belangrijk om ze goed te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan verhuisdekens, noppenfolie of speciale beschermhoezen.
 5. – Transport: Voor het verhuizen van al je spullen heb je een geschikt vervoer nodig, zoals een verhuiswagen of een aanhanger. Zorg ervoor dat je op tijd reserveert en dat de auto/bus/aanhanger groot genoeg is voor al je spullen.
 6. – Hulp: Een verhuizing is een grote klus en het is bijna onmogelijk om alles alleen te doen. Vraag daarom vrienden of familie om hulp, of huur professionele verhuizers in.
 7. – Schoonmaakspullen: Na het verhuizen is het belangrijk om je oude huis schoon achter te laten voor de volgende bewoners. Zorg daarom dat je schoonmaakspullen bij de hand hebt, zoals een bezem, stofzuiger, emmer en schoonmaakmiddelen.
 8. – Nieuwe spullen: Als je in je nieuwe huis aankomt, wil je waarschijnlijk ook meteen beginnen met het inrichten. Zorg er daarom voor dat je de benodigde nieuwe spullen alvast hebt aangeschaft, zoals meubels, gordijnen, verlichting, etc.

Wat moet ik regelen als ik naar een andere gemeente verhuis?

Er zijn verschillende zaken die je moet regelen als je naar een andere gemeente verhuist. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet:

 1. – Inschrijven bij de nieuwe gemeente: Als je naar een andere gemeente verhuist, moet je jezelf inschrijven bij de nieuwe gemeente. Dit is verplicht en moet binnen vijf dagen na de verhuizing gebeuren. Dit kan meestal online of via een afspraak bij de gemeente.
 2. – Uitschrijven bij de oude gemeente: Je moet jezelf ook uitschrijven bij de oude gemeente. Dit kan vaak online of anders via een afspraak bij de gemeente. Hierbij moet je vaak een bewijs van uitschrijving laten zien aan de nieuwe gemeente.
 3. – Verhuizing doorgeven aan de gemeente: Je moet de verhuizing ook doorgeven aan de nieuwe gemeente. Dit kan meestal via een online formulier. Hierbij moet je ook aangeven wie er meeverhuizen en wat de verhuisdatum is.
 4. – Adreswijzigingen doorgeven: Je moet alle instanties, bedrijven en personen die jouw adres hebben, op de hoogte stellen van de verhuizing. Denk hierbij aan de belastingdienst, je werkgever, je bank, verzekeraars en abonnementen.
 5. – Verzekeringen aanpassen: Als je verhuist, kan het zijn dat je verzekeringen moeten worden aangepast. Dit geldt bijvoorbeeld voor je inboedelverzekering en je autoverzekering.
 6. – Verhuizing doorgeven aan de gemeente: Je moet de verhuizing ook doorgeven aan de nieuwe gemeente. Dit kan meestal via een online formulier. Hierbij moet je ook aangeven wie er meeverhuizen en wat de verhuisdatum is.
 7. – Verhuizing doorgeven aan de post: Je kunt de post door laten sturen naar je nieuwe adres, maar het is ook belangrijk om de verhuizing door te geven aan de post. Dit kan via de website van PostNL.
 8. – Verhuizing doorgeven aan de energieleverancier: Als je verhuist, moet je ook de verhuizing doorgeven aan je energieleverancier. Hierbij moet je de meterstanden opnemen op de dag van de verhuizing.

Dit zijn de belangrijkste zaken die je moet regelen als je naar een andere gemeente verhuist. Vergeet ook niet om op tijd te beginnen met het regelen van deze zaken, zodat alles op tijd geregeld is.

Zijn we iets vergeten zijn in bovenstaande lijst? Bij Verhuisdozenloods geloven we in passende klantenservice om altijd tot het juiste advies te komen. We bieden een uitstekende klantenservice en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Onze medewerkers zijn vriendelijk, professioneel en goed opgeleid om jou te helpen bij elke stap van het verhuisproces.

Dus, als je op zoek bent naar de beste verhuisdozen, verhuismaterialen of advies voor jouw verhuizing, zoek dan niet verder. Wij staan graag voor je klaar!