verhuizen verlof

Verhuizen en verlof: Hoeveel vrije dagen krijg je?

Benieuwd naar het aantal vrije dagen dat je kunt krijgen voor een verhuizing? Normaal gesproken worden er standaard 2 verlofdagen toegewezen voor de verhuisperiode. Deze dagen zijn opgenomen in de CAO.

Het is belangrijk om te weten dat niet elke CAO op dezelfde manier omgaat met verhuisdagen. Het aantal toegestane dagen kan variëren, soms meer en soms minder. Daarom is het verstandig om tijdig bij je werkgever na te vragen of je vrije dagen kunt opnemen voor je verhuizing.

Vrije dagen voor een verhuizing zijn van grote waarde en in de meeste gevallen noodzakelijk. Tijdens deze ene dag, twee dagen of zelfs meer dagen kun je zelf meehelpen met de verhuizing en belangrijke zaken regelen. Denk aan het aanmelden bij een nieuwe waterbedrijf, het doorgeven van je verhuizing aan belangrijke instanties en het kennismaken met je nieuwe buren.

Tip: in sommige gevallen heb je recht op zowel verhuisdagen als een vergoeding voor verhuiskosten vanuit je werkgever. Het is verstandig om dit vooraf uit te zoeken, zodat je mogelijk de kosten van de verhuizing hiermee kunt dekken.

Heb je recht op verlof tijdens een verhuizing?

Wil je weten of je recht hebt op verlof tijdens een verhuizing? Dit hangt af van de CAO die door jouw werkgever wordt gehanteerd of de afspraken die hierover in jouw contract zijn gemaakt. Het aantal verlofdagen kan variëren en is niet altijd beperkt tot 2 dagen.

Helaas is er geen wettelijke regeling met betrekking tot verhuisdagen, waardoor een werkgever niet verplicht is om je hiervoor vrij te geven. Het betreft bijzonder verlof, waarvoor geen specifieke richtlijnen zijn vastgesteld. Je bent afhankelijk van de bepalingen in de CAO of de afspraken in jouw contract. In sommige gevallen kun je met je werkgever een regeling treffen om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

hoeveel vrije dagen bij verhuizing

Verhuismateriaal nodig?

Ben je op dit moment bezig met een verhuizing? De verhuizing kun je helemaal zelf regelen. Je hebt hier alleen de beste verhuisspullen voor nodig van topkwaliteit. Bij ons kun je terecht voor onder andere de volgende verhuisproducten:

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je geholpen voor de verhuizing met je kat. Heb je nog vragen over verhuizen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, onze specialisten helpen je graag.