16 verhuistips die je kunt toepassen!

Bij een verhuizing komt veel kijken. Je moet het bijvoorbeeld op tijd melden bij de gemeente, maar er zijn meer dingen om over na te denken. Verhuisdozenloods.nl is begonnen om het verhuizen makkelijker te maken. Daarom hebben wij hieronder een aantal verhuistips gegeven die jij kunt toepassen bij het verhuizen. Weet waar je op moet letten, vergeet geen belangrijke dingen en zorg ervoor dat alles soepel loopt. Als je deze verhuistips toe past, ben je ready voor de verhuizing!

Begin op tijd

Zorg er in ieder geval voor dat je ruim op tijd begint. Dit kan al maanden voor de verhuizing zijn. Hiermee bedoelen we niet dat je nu al intensief gaat inpakken, maar dat je in ieder geval een planning maakt voor je verhuizing. Bijvoorbeeld het vinden van het juiste verhuismateriaal.

Meten

Je moet goed weten wat wel en niet door de deuren past. Bij spullen zoals een bank is het belangrijk om deze goed op te meten. Het zou vervelend zijn als je dit op het laatste moment pas weet.

Nummeren

Geef elke kamer in de nieuwe woning een apart cijfer. Vervolgens kun je tijdens het inpakken het cijfer op de verhuisdoos zetten. Zo kun je precies weten voor welke kamer de spullen zijn.

Details

Er zijn enkele belangrijke details die je moet weten bij het verhuizen. Een wasmachine moet je alleen verhuizen met een vastgezette trommel. Kleine planten zet je bij elkaar in een verhuisdoos en je houdt je belangrijkste papieren altijd in de handbagage.

Vulmateriaal

Vul in dozen met extra ruimte wat vulmateriaal. Dit geeft een schokdempend effect en hierdoor kan de inhoud niet verschuiven. Koop dus voldoende vulmateriaal voor in je verhuisdozen.

Glas/servies

Borden, glazen en kopjes wikkel je in papier en deze stop je in (kleine) dozen. Om glas/servies niet te laten breken kun je ze met handdoeken beschermen. De zwaardere spullen zoals borden berg je onderaan op in de doos. Tafelzilver rol je op in keukenrolpapier. Flessen doe je rechtop in de doos en vervolgens geef je aan op de doos dat de inhoud breekbaar is.

Bureauladen

Probeer niet teveel spullen in bureauladen op te bergen. Dit kan namelijk schade veroorzaken. Hou altijd alles op slot en doe de sleutel in de handbagage.

Brandbare spullen

Het is belangrijk dat je brandbare spullen niet inpakt. We raden het aan om deze spullen apart te houden. De verandering in druk of temperatuur kan bij deze producten al snel een lekkage veroorzaken en in de ergste gevallen zelfs een explosie.

Kleding/dekens

Kleding en dekens kunnen verpakt worden in dozen en ook in plastic zakken. Deze spullen zijn vrij gemakkelijk om op te bergen en mee te nemen.

Medicijnen

Verzamel je medicijnen in kleine dozen en houdt de andere medicijnen die nog gebruikt moeten worden apart. Het is ook aan te raden om de doosjes met plakband dicht te tapen.

Spiegels/schilderijen

Wanneer je spiegels en schilderijen opbergt, is het belangrijk dat je dit voorzichtig doet. Deze spullen kun je op de zware kant in de dozen plaatsen.

Lampen

Verwijder de lampenkappen, deze zijn heel fragiel. Verpak deze apart in een andere doos en monteer ze later weer vast aan de lamp.

Wijzig je adres

Wijzig natuurlijk op tijd je adres, zodat post en andere dingen niet naar je oude adres wordt verzonden.

Elektronica

Elektronische spullen kun je in hun originele verpakking opbergen. Mocht je de oude verpakking niet meer hebben, stop de spullen dan in dozen en plaats hier voldoende vulmateriaal in. Verwijder de snoeren en stop deze in plastic zakken.

Koelkast

Haal de koelkast leeg en verwijder de laadjes en/of plankjes. We raden het aan om de koelkast staand te vervoeren.

Zelf verhuizen

Onze laatste verhuistip en eigenlijk ook wel de belangrijkste. De verhuizing kun je helemaal zelf regelen. Je hebt hiervoor alleen de beste verhuisspullen nodig van topkwaliteit. Bij ons kun je terecht voor onder andere de volgende verhuisproducten:

Hopelijk hebben deze verhuistips je geholpen bij de verhuizing. Heb je vragen over verhuizen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, onze experts helpen je graag.