verhuis stress

Verhuis stress: Het beste advies!

Last van verhuis stress? Wanneer je te constant aan het werken bent, bijvoorbeeld met verhuizen, kun je gestrest raken. Verhuizen is een aanvulling op activiteiten die je normaal bezig houden, denk hierbij aan werken en afspreken met familie en vrienden. Verhuizen kan dus veel stress veroorzaken.

Wat is (verhuis) stress?

Stress is de niet specifieke reactie van het lichaam op veranderende situaties die waarbij je overlevingsmechanisme in werking treedt. Je hartslag versnelt, je spieren spannen zich en je ademhaling versnelt. Adrenaline stijgt in je bloed en je bent klaar om te reageren.

Stress symptomen

 • Moe en geen energie
 • Veel of verkeerd ademhalen
 • Zenuwachtig
 • Sneller huilen en boos zijn
 • Een somber gevoel
 • Snel dingen vergeten
 • Hoofdpijn
 • Nekpijn
 • Maagklachten
 • Rugproblemen
 • Vatbaarder voor verkoudheid of griep
 • Je voelt je hart kloppen in je borst of keel
 • Veel nadenken

Wat kun je doen tegen verhuis stress?

De onderstaande tips raden wij aan om stress te verminderen:

Geef jezelf genoeg tijd

Verhuizen kan heel vermoeiend zijn. Naarmate de verhuisdatum dichter bij komt, moeten er steeds meer afspraken worden gemaakt. Begin dus direct met dingen die (ver) van tevoren kunnen. Vraag verhuisverlof aan en plan eventuele vrije dagen in zodra je die nodig hebt.

Stel een plan op

Leg alle taken, gemaakte afspraken, plannen en belangrijke informatie vast in één document, het verhuisplan. Blijf op de hoogte door deze lijst regelmatig bij te werken en te checken wat er is gedaan. Bewaar al je afspraken ook op schrift, zodat jij en andere geïnteresseerden deze eventueel nog eens kunnen nalezen.

Genoeg slapen

Het is van cruciaal belang dat je genoeg slaapt om verhuis stress te verminderen. Spreek met jezelf af dat je op tijd naar bed gaat en gun jezelf dan af en toe wat tijd om weer op krachten te komen. Dus zorg dat je een vaste tijd kiest om op bed te gaan en ga daar niet overheen. Zo kun je er zeker van zijn dat slapeloosheid niet de reden is dat je veel verhuis stress ervaart.

stress verhuizen

Stel prioriteiten

Je kunt niet alles tegelijk doen. Geef prioriteit aan je verhuizing en jezelf. Zijn er activiteiten die niet in je schema passen of die je tijd en energie kosten? Onthoud dan dat je altijd nee kan zeggen. Iedereens is wel een verhuisd en weet wat er op je afkomt. Je kunt dat ene bezoekje bij je familie bijvoorbeeld wel overslaan. De wereld vergaat niet en de extra tijd, focus en rust die het biedt, zal je helpen om de stress te ontsnappen.

Sporten

Sporten helpt je om je spieren te ontspannen. Verhuis stress zorgt voor spanning, dus ontspanning is precies wat je nodig hebt. Doe je best om te zorgen voor ontspanning, al is het maar voor een half uur.

Eet gezond

Nog een belangrijk punt is om gezond te eten. Stress kan je lichaam verzuren, op dezelfde manier zoals ongezond voedsel dat kan. Het lichaam biedt minder weerstand als deze niet de juiste voeding krijgt. Dus doe jezelf een plezier en eet ‘s ochtends een appel en af een toe een salade. Drink wat meer water en minder alcohol.

Verhuis spullen nodig om het verhuisproces wat soepeler te maken?

Als laatste punt is het belangrijk dat je over het juiste verhuismateriaal beschikt, zodat je verhuizing zo soepel mogelijk loopt. Denk bijvoorbeeld aan de juiste verhuisdozen of een matrashoes. Twijfel je over de materialen die je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn altijd bereikbaar voor vragen. Onze klantenservice helpt je graag verder!