matras verhuizen

Hoe verhuis je een matras? De 6 beste tips!

Ben je van plan je matras te verhuizen? Daar komt veel bij kijken. Het kan een hele klus zijn om ervoor te zorgen dat je matras veilig en goed wordt vervoerd. Dus als je binnenkort gaat verhuizen en je vraagt je af hoe je je matras het beste kunt verplaatsen, dan ben je hier aan het juiste adres! We zullen enkele handige tips delen om je te helpen bij het verhuizen van je matras, zodat je met een gerust hart aan je nieuwe avontuur kunt beginnen.

1. Maak je matras schoon en droog

Voor je je matras verhuist, is het slim om het schoon te maken. Haal het beddengoed er op tijd af en laat het matras even luchten. Als je de kans hebt om het matras een paar uur in de zon te zetten, doe dat dan zeker! Zo gaat je matras fris en schoon mee op reis.

2. Bescherm je matras met een matrashoes

Het is belangrijk dat je je matras goed beschermd met een goede plastic matrashoes. Zorg ervoor dat de matras hoes dik genoeg is, zodat je vingers er niet doorheen kunnen en de matras niet vuil en stoffig wordt. Verhuiswagens kunnen namelijk best vies zijn en het kan zijn dat je de matras even op de grond moet zetten tijdens het verplaatsen.

matras verhuizen tips

 

3. 2-persoons matras beschermen

Als je een tweepersoonsmatras gaat verhuizen, heb je natuurlijk meer ruimte nodig en moet je extra voorzichtig zijn. Overweeg daarom om bij het verhuizen van matrassen hulp van een professional in te schakelen. Het zou erg zonde zijn als je door beschadigingen tijdens de verhuizing een nieuw matras moet kopen, ondanks al je inspanningen om het goed te vervoeren. Bekijk hier onze 2-persoons matrashoes.

4. Zorg voor een goede houding

Het is niet alleen belangrijk voor je eigen rug, maar ook voor de kern van het matras, dat je het op de juiste manier oppakt.

Het beste is om een matras met z’n tweeën te verplaatsen, zelfs een eenpersoonsmatras. Hoewel sommige mensen misschien stoer lijken als ze een matras op hun schouder dragen, kan dit de kern van een binnenvering matras snel beschadigen. Als er een deuk in de kern komt, zul je er nooit meer comfortabel op slapen. Zet het matras rechtop op de langste zijde en pak het vast onder de onderste hoeken. Buig goed door je knieën als je je handen eronder plaatst en bescherm zo je rug. Til vervolgens tegelijkertijd op, zodat het gewicht gelijkmatig verdeeld is.

Loop voorzichtig, waarbij één persoon achteruit loopt. Het is slim om van tevoren te controleren of de weg naar buiten vrij is van obstakels en om eventuele foto’s of kunst van de muur te halen.

hoe matras verhuizen

5. De matras plat vervoeren

Een belangrijke, maar niet altijd bekende tip voor het vervoeren van een matras is, om het altijd plat te vervoeren. Het kan verleidelijk zijn om het matras rechtop te zetten in de verhuiswagen, maar dit kan schadelijk zijn voor de kern en vooral voor een matras met binnenvering. Leg het – indien mogelijk – bovenop aan het einde van het inladen, zodat het plat ligt en veilig wordt vervoerd.

6. Doe dit als je de matras niet plat kunt vervoeren

Als er niet genoeg ruimte is in de verhuiswagen of als het niet mogelijk is om het matras plat te vervoeren, kun je ervoor kiezen om het op de zijkant te plaatsen. Het is wel belangrijk om het matras goed vast te maken met spanbanden in de verhuiswagen. Zorg ervoor dat de spanband strak genoeg is aangespannen, want anders kan het matras aan de binnenkant indeuken. Als de binnenvering of pocketveren van het matras

breken, heb je er natuurlijk niets meer aan. Dus let goed op de spanning van de spanband om schade te voorkomen.

Verhuismateriaal nodig?

Ben je op dit moment bezig met een verhuizing? De verhuizing kun je helemaal zelf regelen. Je hebt hier alleen de beste verhuisspullen voor nodig van topkwaliteit. Bij ons kun je terecht voor onder andere de volgende verhuisproducten:

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je een beter inzicht gegeven over hoe je het beste een matras kunt verhuizen. Heb je nog vragen over verhuizen? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, onze specialisten helpen je graag.