kleding verhuizen

Kleding verhuizen: handige tips!

Heb je wat tips nodig om op de juiste manier je kleding te verhuizen? Dan ben je hier op het juiste adres! Je bent bijna klaar om naar je nieuwe woning te verhuizen, maar je moet nu nog eerst je kleding verhuizen. Hoe pak je dit aan? Het is niet zo simpel omdat je je kleding snel nodig hebt en het kreukt en scheurt. Hieronder vind je handige tips om je kleding te verhuizen:

Sorteer je kleding

Leg de nieuwe gesorteerde kleding bij elkaar en leg ze per soort in dozen. Dus overhemden passen bij overhemden en T-shirts bij T-shirts. Geef op de doos duidelijk aan wat voor kleding er in zit. Zo is het makkelijker om uit te pakken.

Ruim alles op

Verhuizen is een mooi moment om op te ruimen. Verouderde oude kleren en kleding dat niet meer in de mode is, alles kun je opruimen. Kleding die je niet nodig hebt, kun je natuurlijk weggooien, maar je kunt het ook verkopen, of het aan een kringloopwinkel geven.

Was je kleding

Heb je je kleding gesorteerd? Zet dan de wasmachine aan, want het is tijd om alles te wassen, van wintertruien tot zomerbroeken. Kleding die al lang in je kast ligt, wordt vaak zelfs heel stoffig. Dat wil je natuurlijk niet in je nieuwe huis. Vergeet daarom dus niet om je kleding te wassen.

kleding inpakken verhuizen

Vouwen

Opgevouwen kleding is het makkelijkst om mee te nemen. Het neemt zo minder ruimte in beslag en het blijft netjes. Natuurlijk is het even wat werk, maar je zult jezelf later bedanken. Je hoeft de sokken niet op te vouwen, deze kun je gewoon oprollen.

Verhuisdozen

Zorg dat je voldoende verhuisdozen hebt om je kleding in op te bergen. Voor een gemiddelde kledingkast heb je al snel 3-4 dozen nodig. Kies altijd voor hoge kwaliteit verhuisdozen.

Netjes inpakken

Dit lijkt misschien een gedoe, maar het is het beste om je kleding netjes en opgeruimd te houden. Anders zijn al je inspanningen tevergeefs. Stapel kleding in compacte pakketten en leg ze plat in dozen. Als er ruimte over is, vul je deze met een laag noppenfolie, anders blijft de kleding continu schuiven en wordt alles een puinhoop. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Kledingdoos voor speciale kleding

Er is natuurlijk ook kleding dat niet kan worden gevouwen of gekreukt. Denk aan een trouwpak of een smoking. Voor dit soort kleding zijn speciale garderobedozen verkrijgbaar. Dit zijn hoge, rechte dozen met ingebouwde stangen waaraan je je kleding kunt ophangen zonder ze op te vouwen. Dit is dus een soort van kledingkast die je gemakkelijk mee kunt nemen.