duurzame-verhuisdozen-fsc-keurmerk

Duurzame verhuisdozen met FSC-keurmerk

Duurzame verhuisdozen zijn een milieuverantwoorde keuze!

Verhuisdozen gemaakt van FSC gerecycled karton zijn een duurzame en milieuvriendelijke keuze om je spullen in te verpakken voor de verhuizing. FSC (Forest Stewardship Council) is een internationale organisatie die zich richt op het bevorderen van verantwoord bosbeheer en het wereldwijd behoud van bossen. Het FSC-keurmerk garandeert dat minimaal 70% van het karton, waarvan de verhuisdozen gemaakt zijn, afkomstig is van gerecycled karton en/of duurzaam beheerde bossen. Gerecycled karton betekent dat het karton is gemaakt van oud papier en/of kartonafval, waardoor er minder bomen hoeven worden gekapt.

Het gebruik van verhuisdozen gemaakt van FSC gerecycled karton heeft verschillende voordelen:

  • De verhuisdozen zijn milieuvriendelijker dan dozen gemaakt van niet-gerecycled karton, omdat er minder bomen worden gekapt en oud papier/karton wordt hergebruikt
  • FSC-gecertificeerd karton heeft een hogere kwaliteit en is het sterker dan niet-gecertificeerd karton, waardoor het beter bestand is tegen schade tijdens het transport. Dit betekent dat er minder kans is op beschadiging van de spullen die in de verhuisdoos worden bewaard

Het gebruik van FSC gerecycled karton past ook bij de groeiende trend van duurzaamheid en verantwoordelijkheid in de bedrijfswereld. Steeds meer consumenten zijn zich bewust van hun ecologische voetafdruk en kiezen voor merken die zich inzetten voor duurzaamheid. Door verhuisdozen te gebruiken die zijn gemaakt van FSC gerecycled karton kunnen consumenten hun steentje bijdragen aan het milieu.

Duurzame verhuisdozen en verhuismaterialen met FSC-keurmerk zijn eenvoudig te bestellen in onze webshop. Ze zijn onderverdeeld in: