verhuistips-van-professionele-verhuizers

8 verhuistips van professionele verhuizers!

Met deze 8 tips maak je van jouw verhuizing een succes!

Verhuizen kan een stressvolle en chaotische ervaring zijn. Maar met de juiste planning en organisatie kan het gehele proces soepel verlopen. Hieronder zijn enkele tips van professionals te lezen om jouw verhuizing stressvrij en soepel te laten verlopen.

  1. Begin op tijd

Een van de belangrijkste verhuistips is om op tijd te beginnen met plannen en het inpakken van je spullen. Begin minimaal vier weken voor de verhuisdatum om je spullen in te pakken en uw verhuizing te plannen. Het kan ook helpen om een verhuisplanner te maken en deze bij te werken naarmate de datum dichterbij komt.

  1. Maak een inventarisatie van uw spullen

Voordat u begint met inpakken, is het handig om een inventarisatie te maken van al je spullen. Dit kan goed helpen bij het bepalen van de hoeveelheid verhuisdozen die je nodig hebt en kan ook nuttig zijn bij het indelen van je nieuwe huis. Het is ook een goed idee om spullen die je niet meer nodig hebt te verkopen of weg te geven voordat je begint met inpakken.

  1. Gebruik de juiste verhuismaterialen

Het gebruik van de juiste verhuismaterialen kan je tijd en moeite besparen en kan ook helpen om uw spullen goed te beschermen tijdens het transport. Investeer in stevige verhuisdozen, kledingdozen en beschermende materialen zoals noppenfolie of inpakpapier. Een steekwagen of dolly/hondje om zware spullen te verplaatsen is vaak ook geen overbodige luxe.

  1. Label uw verhuisdozen

Labelen van uw verhuisdozen is handig zodat je precies weet welke spullen er in welke doos zitten en waar ze naartoe moeten. Gebruik duidelijke etiketten om de inhoud van de doos te beschrijven en noteer ook de kamer/locatie waar de doos naartoe moet. Dit kan het uitpakken veel gemakkelijker maken en bespaart veel tijd bij het zoeken naar specifieke spullen.

  1. Maak een plan voor het nieuwe huis

Maak een eenvoudige plattegrond van het nieuwe huis en bepaal waar de spullen neergezet moeten worden. Dit kan je helpen bij het bepalen van welke spullen je nodig hebt om als eerste uit te pakken en kan ook nuttig zijn voor de verhuizers om te weten waar ze de spullen naartoe moeten brengen.

  1. Huur professionele verhuizers in

Als het budget er is dan kan het inhuren van professionele verhuizers het proces veel soepeler maken en je een hoop stress besparen. Verhuizers hebben de ervaring en expertise om jouw spullen veilig en onbeschadigd te verplaatsen. Daarnaast kunnen ze ook helpen bij het inpakken en uitpakken van je spullen zodat je daar ook geen omkijken naar hebt en jij je kan bezighouden met andere zaken die geregeld moeten worden.

  1. Houd belangrijke spullen bij de hand

Bewaar belangrijke spullen zoals paspoorten, sleutels en waardevolle spullen bij de hand tijdens de verhuizing. Plaats deze spullen in een aparte doos of tas zodat je ze snel kunt vinden en je er zeker van bent dat ze niet zoek raken tijdens de verhuizing.

  1. Maak een verhuisbudget

Verhuizen kan duur zijn en het is daarom erg belangrijk om voor jezelf een budget te maken. Dit budget kan je dan naar eigen wens inzetten voor het kopen van verhuismaterialen, het huren van een verhuiswagen en het eventueel inschakelen van een verhuisbedrijf.